Agenda Welzijn De Wolden

mrt
20
vr
Buitenkant zomerklaar @ De Boerhoorn
mrt 20 @ 09:00 – 13:00

De buitenkant van het ontmoetingscentrum, de tuin en het terras schoonmaken. Daarnaast de tuin bewerken met nieuw plantgoed en de bloembakken vullen. De organisatie, die in handen is van het beheer van De Boerhoorn in samenwerking met de initiatiefgroep Verzelfstandiging Boerhoorn, hoopt op 12 vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.

nov
19
di
Informatiebijeenkomst ‘Eerste hulp bij uw fondsaanvraag’ @ Ontmoetingscentrum De Boerhoorn
nov 19 @ 19:30 – 21:30
Informatiebijeenkomst 'Eerste hulp bij uw fondsaanvraag' @ Ontmoetingscentrum De Boerhoorn

Zuidwolde – VIP De Wolden en Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseren een informatiebijeen-komst “Eerste hulp bij uw fondsaanvraag!” op dinsdag 19 november om 19.30 uur Ontmoetings-centrum De Boerhoorn, Oosterweg 14 te Zuidwolde.
Er is bij het Oranje Fonds veel geld beschikbaar voor sociale en maatschappelijke initiatieven. Toch wordt daar maar beperkt gebruik van gemaakt door verenigingen, stichtingen en buurtinitiatieven uit de provincie Drenthe. Adviseurs van het Oranje Fonds komen naar Drenthe om u persoonlijk uit te leggen hoe u uw fondsaanvraag het beste in kunt dienen om zo de grootste kans van hono-rering te creëren.
Het Oranje Fonds ondersteunt en versterkt sociale projecten die zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen. Het fonds stelt daarvoor geld, tijd, kennis en aandacht beschikbaar. “Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor”.
Carolien Brugman is adviseur van het Oranje Fonds. Op 19 november geeft zij een toelichting op het Oranje Fonds zelf, vervolgens is er ruime gelegenheid om vragen te stellen over formulieren en het proces waaruit een projectaanvraag bestaat. In kleinere groepjes is er gelegenheid om uw project aan de orde te stellen en met elkaar mee te denken op welke wijze u uw aanvraag nu het beste kan formuleren en indienen.
Voor het bijwonen dient u zich aan te melden vóór 18 november. Aanmelden kan via de website www.vipdewolden.nl, tel. 0528 – 378686 of per mail info@vipdewolden.nl .Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

jan
23
do
Infoavond ‘Gemeentelijke Vrijwilligersverzekering’ @ Ontmoetingscentrum De Havezathe
jan 23 @ 19:30 – 21:30
Infoavond ‘Gemeentelijke Vrijwilligersverzekering’ @ Ontmoetingscentrum De Havezathe

Gemeente De Wolden heeft voor al haar vrijwilligers een gemeentelijke vrijwilligersverzekering afgesloten. Maar hoe werkt deze eigenlijk, en wanneer bent u wel of niet gedekt? Arjan Meijerink van Centraal Beheer Achmea geeft u deze avond uitleg over de verzekering en beantwoord al uw vragen rondom de verzekering.

feb
4
di
Bijeenkomst ‘Omgaan met zorgsignalen’ @ Ontmoetingscentrum De Boerhoorn
feb 4 @ 17:30 – 19:30
Bijeenkomst 'Omgaan met zorgsignalen' @ Ontmoetingscentrum De Boerhoorn

Als vrijwilliger ben je betrokken bij mensen vanwege het vrijwilligerswerk dat je doet. Hierdoor kun je van dichtbij zien wat er kan spelen in huishoudens, ook als het gaat om onveiligheid. Maar hoe ga je om met bepaalde ‘niet pluis’ gevoelens in je werk als vrijwilliger.

In deze bijeenkomst willen wij samen met jullie op een informele manier, onder het genot van een kopje soep en broodje, van gedachten wisselen.

sep
8
di
Taalwandeling, De Wijk @ Wieker Meule
sep 8 @ 10:00 – 11:00
Taalwandeling, De Wijk @ Wieker Meule

Wandel ook mee!

In het kader van de ‘Week van het lezen en Schrijven’ worden er 4 taalwandelingen georganiseerd. Wandelt u mee?

Koffie en thee na afloop, deelname is gratis.

sep
16
wo
Taalwandeling, Zuidwolde @ Bibliotheek Zuidwolde
sep 16 @ 10:00 – 11:00
Taalwandeling, Zuidwolde @ Bibliotheek Zuidwolde

Wandel ook mee!

In het kader van de ‘Week van het lezen en Schrijven’ worden er 4 taalwandelingen georganiseerd. Wandelt u mee?

Koffie en thee na afloop, deelname is gratis