Een ludieke actie om de scholieren bewust te maken van veilig naar school fietsen!

Vanochtend vroeg verzamelde om 07.15 uur leden van het Buurtteam (politie, handhaving en buurtwerkers), Wethouder Mirjam Pauwels en het jeugd- en jongerenwerk op het fietspad richting Meppel. Door middel van deze fietslichtjesactie wil het jeugd- en jongerenwerk samen met het Buurtteam van De Wolden de scholieren een kans geven om direct hun fietsverlichting te repareren en een boete of erger een ongeluk te besparen. Hiervoor is er gekozen om het project ‘Fix je Fiets’ van L!nk uit  Noord Holland onder te dompelen in een De Woldens sausje!

Er werden maar liefst 81 fietsers gecontroleerd, daarvan hadden maar 12 fietsers de verlichting niet op orde. Deze kregen de keuze, of een boete van €  64,- of direct de verlichting laten repareren. Natuurlijk werd er gekozen voor de reparatie.
De ouders van de scholieren krijgen nog wel een brief thuis waarin zij worden gewezen op de verantwoordelijkheid van ouders rondom goede verlichting.
Was de verlichting wel op orde dan ontvingen zij een cool ventiellampje als complimentje.

Rond 08.15 was de actie afgelopen en werd de balans opgemaakt!
We kunnen spreken van een zeer geslaagde actie waarbij duidelijk werd dat enorm veel fietsers de verlichting goed op orde hadden! Complimenten.