Maatschappelijk werk helpt je weer op weg

“Ik liep al een tijdje vast in de relatie met mijn partner. Dankzij de hulp van de maatschappelijk werker van Welzijn De Wolden heb ik een spiegel voorgehouden gekregen en heb ik mijn eigen aandeel leren zien in het probleem waardoor ik aan de slag kon. Mijn partner en ik hebben weer een gelijkwaardige relatie.”

 

“Tegenover anderen vond ik het lastig om mijn grenzen aan te geven. Samen met de maatschappelijk werker heb ik gekeken naar waar mijn grenzen liggen en hoe ik dit op een goede manier over kan brengen naar anderen.”

Iedereen krijgt in zijn leven weleens te maken met problemen of lastige situaties waardoor je vastloopt. Vaak helpt het om hierover te praten met familie, vrienden, buren. Maar wat te doen als het niet helpt of er niemand is waarmee u kunt of durft te praten? Maak dan gebruik van de deskundige begeleiding van het maatschappelijk werk.

Waarvoor kunt u bij het maatschappelijk werk terecht?

  • praktische vragen of problemen over zorg en welzijn;
  • niet lekker in je vel zitten; mentaal of emotioneel uit balans zijn;
  • problemen in relaties met anderen, bijvoorbeeld partner, gezin, collega’s;
  • verslaving;
  • wonen en werken.

Het maatschappelijk werk kan dus op verschillende levensgebieden ondersteunen. We onderzoeken samen uw vraag en komen tot een aanpak om uw situatie te verbeteren. We werken daarvoor, waar dat wenselijk is, samen met andere instanties zoals het buurtteam en de huisarts. Waar nodig verwijzen we door voor specialistischer hulp.

Rechtstreeks en vrijblijvend contact

Mocht u twijfelen of het maatschappelijk werk iets voor u kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met Welzijn De Wolden: 0528 – 37 86 86. Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig en wij hanteren geen wachtlijst. Onze dienstverlening is gratis.