Ontvang positieve post!

Binnenkort ontvangen een honderdtal willekeurige inwoners van Ruinen elke maand een pakketje ‘positieve post’. Het initiatief is een samenwerking van weggeefwinkel Noppes en Ruinen Positief Gezond en is bedoeld om inwoners te inspireren met wat er in deze lastige tijd nog wél kan.

In de positieve post zitten tips en ideeën over bijvoorbeeld bewegen, podcasts, boeken, films, recepten, ander positief nieuws maar ook een kleine attentie. De inhoud is bedoeld om op een andere manier naar gezondheid te kijken. Het gaat over een brede kijk op gezondheid, waaronder ook sociale contacten en een zingevende invulling geven aan je leven. Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen en het voeren van eigen regie. Het draagt bij aan meer veerkracht om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te kunnen gaan.

Ook positieve post ontvangen of delen?

De positieve post wordt opgestuurd of thuisgebracht. Hoe mooi zou het zijn om deze positieve kennis te delen met iemand anders! Daarom delen we steeds twee enveloppen uit, een om te houden en een om door te geven.

Ook op Facebook kun je positieve post doorgeven; we zijn te vinden op positievepostgeefje-door. Deel je ervaringen, geef aan waar je echt iets aan gehad hebt of post een foto van bijvoorbeeld een recept wat je hebt uitgeprobeerd.