Over Ruinen Positief Gezond

Ruinen Positief Gezond is een initiatief van gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden. We zijn geïnspireerd door de beweging Positieve Gezondheid. Steeds meer mensen en organisaties gaan ermee aan de slag.

Het is een andere manier van denken over zorg. Wat is Positieve Gezondheid eigenlijk? Bekijk het hier.

Wat is Positieve Gezondheid

Wat willen we in Ruinen bereiken?

We willen inwoners van Ruinen helpen om de regie over hun leven te houden. We kunnen ondersteunen bij een gezonde leefstijl en veilige leefomgeving. Maar ook inspireren tot nieuwe activiteiten en adviseren in het krijgen van contacten, passend werk, dagbesteding en vrijetijdsbesteding.

Ruinen is het eerste dorp waar we met Positieve Gezondheid aan de slag zijn gegaan. Na een pilotperiode zullen in de toekomst ook de andere dorpen volgen.

Hoe doen we dat?

We zijn in gesprek met inwoners, maar ook vrijwilligers, verenigingen, organisaties op het gebied van zorg, welzijn en andere sociaalmaatschappelijke dienstverlening. We brengen mensen met elkaar in contact, geven advies, informeren en inspireren met initiatieven en ervaringen die kunnen bijdragen.

Op de hoogte blijven?

Mis het laatste nieuws en meer ervaringen met Ruinen Positief Gezond niet. Meld je nu aan voor maandelijkse digitale updates. Aanmelden voor nieuws Ruinen Positief Gezond.

Contact

Voor meer achtergronden en praktische adviezen over het werken volgens Positieve Gezondheid, neem contact op met een van de buurtwerkers:

Annemiek Echten

berber_jansen_web

Berber Jansen