Persbericht VoorzieningenWijzer

Meer te besteden door de VoorzieningenWijzer

Heeft u moete om financieel rond te komen? U bent niet de enige. Er zijn veel regelingen en toeslagen waar u misschien gebruik van kunt maken. En misschien kunt u ook overstappen naar een meer passende verzekering of energieleverancier.

Gemeente De Wolden start met de inzet van De VoorzieningenWijzer om haar inwoners meer financiële ruimte te geven. De uitvoering van De VoorzieningenWijzer is in samenwerking met Informatiepunt Geldzaken, Welzijn De Wolden en Actium.

Wethouder Egbert van Dijk: “Met de voorzieningenwijzer kunnen we financieel kwetsbare huishoudens helpen in onze samenleving. Deze aanpak helpt om op een gestructureerde manier te kijken naar waar mensen binnen deze gemeente recht op hebben en of ze wel de meest passende verzekering of het juiste contract hebben afgesloten. Belangrijker effect is misschien nog wel dat de situatie financieel weer op orde komt. Dat geeft mensen rust en overzicht en daarmee zin om weer een actieve bijdrage te leveren aan hun omgeving.”

Wat geldt voor u? Check De VoorzieningenWijzer

Er zijn veel sociale voorzieningen en hulpregelingen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Toch maakt niet iedereen gebruik van deze steunmaatregelen. Vaak weten mensen niet welke regelingen er zijn, hoe ze daar aanspraak op kunnen maken en hebben ze bovendien de rust niet zich daarin te verdiepen.  Op  www.datgeldtvoormij.nl/dewolden  kunt u checken wat voor u geldt. U kunt ook een adviesgesprek aanvragen. U krijgt dan gratis ondersteuning van een adviseur en regelt direct samen wat kan.