Sport- en Cultuurkamp weer een succes!

ZUIDWOLDEDit jaar is het Sport- en Cultuurkamp door de coronasituatie omgezet in Sport- en Cultuurdagen zonder overnachtingen, maar niet minder succesvol. Zo’n 50 kinderen in de basisschoolleeftijd uit De Wolden en Hoogeveen deden op 4, 5 en 6 augustus op sportpark Activium in Hoogeveen mee aan allerlei sportieve en culturele activiteiten. 

De jaarlijkse activiteit wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen van gemeente De Wolden en Hoogeveen en de jongerenwerkers van Welzijn de Wolden. Het is bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen gaan, bijvoorbeeld door de financiële situatie of gezondheidsproblemen in het gezin. Dit jaar konden de deelnemers meedoen aan onder andere een speurtocht, bingo, bootcamp, atletiek, skeeleren, maar ook zang, dans, drama, graffiti en een bellenblaasworkshop. Ook een bezoek aan het zwembad ontbrak niet.

‘’Het is een hele organisatie met een gestructureerd en strak gepland programma, maar voor de kinderen zo waardevol’’, zo vertelt sportfunctionaris Nienke IJmker. ‘’Ze vinden het vaak best spannend, maar na de eerste activiteiten willen ze niet meer naar huis. Het is prachtig om ze nieuwe ervaringen mee te geven, waar ze nog lang plezier van hebben.’’ De sportfunctionarissen werken tijdens de dagen samen met zo’n 10 vrijwilligers. Billy Joe is een van hen en zorgt dat hij er elk jaar vrij voor krijgt: ‘’Voor mij gaat het boven alles. Het is zo mooi om te zien wat zo’n vakantieweek met de kinderen doet. Even geen zorgen, onvergetelijke ervaringen, nieuwe vriendschappen. Ook als begeleiders bouwen we een band op. Het is een supergezellige week waar ik elk jaar weer naar uitkijk.’’