Vacature Algemeen maatschappelijk werker

WELZIJN DE WOLDEN 

zoekt een enthousiaste collega voor de functie

Algemeen maatschappelijk werker

met focus op

volwassenen en ouderen

(32 uren per week)

Wil jij iets betekenen voor anderen, écht het verschil maken voor een ander, mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken direct helpen of zorgen dat ze geholpen worden? En dat in een prettige professionele organisatie in een mooi werkgebied? Dan zoeken wij jou.

We hebben jou nodig

Als algemeen maatschappelijk werker bied je informatie, advies en hulpverlening aan de inwoners van gemeente De Wolden. Je bent in deze uitdagende functie onderdeel van een multidisciplinair team en je werkt nauw samen met onze netwerkpartners binnen de gemeente.

Je komt te werken in het team maatschappelijk werk. Je bent samen, met je directe collega’s, een enthousiaste professional met kennis van maatschappelijke ontwikkelingen. Tevens ben je gericht op integrale samenwerking in het team. Je geeft uitvoering aan individuele hulpverleningstrajecten met volwassenen en ouderen en waar nodig pak je de regie in een casus waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Je houdt dossiervorming bij in ons registratiesysteem. Je geeft zo nodig uitvoering aan groepstrainingen, themabijeenkomsten en neemt deel aan relevante overleggen.

We investeren als organisatie doorlopend in onze medewerkers en kwaliteit van onze hulp- en dienstverlening. Dit doen we bij het team maatschappelijk werk door middel van opleidingen, intervisie, casuïstiek en werkbegeleiding. Het team maatschappelijk werk is een klein, professioneel en hecht team.

Met jou krijgen we

Je begrijpt de plattelandscultuur en hebt oog voor de belangrijkste maatschappelijke opgaven in De Wolden. Je bent bij uitstek iemand die kansen ziet en verbindingen weet te leggen met andere werksoorten en organisaties. Het opbouwen en onderhouden van netwerken gaat je goed af en je maakt waar wat je zegt. Collegialiteit, inlevingsvermogen, humor, stevig in je schoenen staan en goed kunnen luisteren zijn basisvoorwaarden. Als je affiniteit en ervaring hebt in het werken met ouderen is dat een pré. Vereisten voor deze functie zijn een afgeronde MWD- of Social Work Hbo-opleiding, aantoonbare werkervaring als algemeen maatschappelijk werker, een rijbewijs en beschikking over een auto en een Verklaring van Goed Gedrag (VOG).

Oftewel, we zoeken die duizendpoot die zich er met hart en hoofd voor in wil zetten dat iedereen zo lang mogelijk naar vermogen mee kan blijven doen.

We stellen ons graag voor

Welzijn De Wolden voert activiteiten uit ten behoeve van het welzijn van inwoners in de Drentse gemeente De Wolden. Wij doen dit met ca. 30 medewerkers vanuit verschillende teams. Onze missie is een bloeiende samenleving die voor iedereen open staat en waar iedereen naar behoefte en mogelijkheden aan deel kan nemen. Wij richten ons daarbij op sterke dorpen, veerkrachtige inwoners en sterke netwerken. In ons koersplan zeggen wij hierover:

Sterke dorpen: wij willen er zijn voor sterke dorpen; we zijn actief waar inwoners zijn; we bouwen bruggen waar nodig en onderhouden die; inwoners zijn naobers
Veerkrachtige inwoners: we ondersteunen veerkracht om mee te bewegen met pieken en dalen in het leven; voordat het nodig is; alleen als het nodig is; collectief als het kan, individueel als dat beter is; met jou en naast jou
Sterke netwerken: wij werken samen voor en in sterke netwerken; we jagen de samenwerking aan; we investeren in kennis en vernieuwing; we benutten (boven)gemeentelijke samenwerking

We bieden jou

Een betekenisvolle en boeiende baan voor 32 uur per week. Je komt te werken in een team van professionals, die op gedreven wijze het verschil weten te maken voor de inwoners van De Wolden.

Tegenover jouw inzet staat een passende beloning, conform CAO Sociaal Werk schaal 9. We gaan de samenwerking in eerste instantie aan voor één jaar met de intentie tot langere samenwerking. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een individueel keuzebudget (ruim 18% van het salaris) en een persoonlijk loopbaanbudget (1,5% van het salaris).

Je bent welkom!

Als we je enthousiasme hebben gewekt, zien we je motivatiebrief en CV graag tegemoet. Die kun je uiterlijk zondag 14 juli 2024 mailen aan Karin Westerink, via po@welzijndewolden.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Algemeen maatschappelijk werk’. Als je eerst nog meer informatie wil dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met Lian Molema, teamleider Maatschappelijk werk, via 0528-378686.

Procedure

De procedure zal als volgt plaatsvinden: je krijgt geen ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. Indien je tot de geselecteerde kandidaten behoort, zullen wij jou dit uiterlijk dinsdag 16 juli per mail laten weten. Helaas komen onze mails soms in de “spam box” terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 22 en woensdag 24 juli 2024. We vragen je om deze data alvast te reserveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Bekijk Vacature in PDF