Vacature Enthousiaste en Vaardige Jongerenwerker voor 28 uur per week

WELZIJN DE WOLDEN

Zoekt z.s.m. een enthousiaste en vaardige
Jongerenwerker
28 uur per week

Welzijn De Wolden is een brede welzijnsorganisatie in gemeente De Wolden. Onze missie is om iedereen in De Wolden naar vermogen mee te laten doen. Wij ondersteunen burgerinitiatieven indien nodig, zijn thuis in de dorpen en enthousiasmeren en faciliteren burgers om zelf vorm te geven aan een aangename leefomgeving.
Wij richten ons op zelfredzaamheid en inzet voor elkaar.

Functie
Als jongerenwerker in De Wolden beweeg je je in een plattelandsgemeente met bijbehorende cultuur. Het betreft een uitgestrekte gemeente met veel dorpen en zonder middelbare school. Je houdt je
bezig met het organiseren van activiteiten voor en door jongeren, maar ook met individuele coaching / begeleiding. Je werkt ambulant wanneer nodig en zoekt de jongeren actief op. Bijvoorbeeld in de
keten en op het voorgezet onderwijs buiten de gemeente. Daarnaast houdt het jongerenwerk zich bezig met het oppakken van diverse kortdurende jongerenvraagstukken.
Je bent geïnteresseerd in de maatschappelijke trends en bewegingen die er onder jongeren spelen, waar door jou op ingespeeld wordt. Verder werk je aan talentontwikkeling, maatschappelijke participatie (en activeren) van jongeren.

Profiel van de functie
Je beschikt over een gerichte beroepsopleiding op Hbo-niveau;

 • Je hebt kennis van, en affiniteit met, de doelgroep;
 • Je kan outreachend werken, maakt makkelijk contact met jongeren en weet waar nodig te
  verbinden;
 • Je hebt kennis van de digitale leefwereld van jongeren en kan je hierin goed
  bewegen;
 • Je bent bereid om je werktijd flexibel in te zetten, je vindt het geen probleem om op avonden
  en incidenteel in de weekenden te werken;
 • Je hebt een open en positieve houding, bent creatief met oplossingen bedenken en hebt
  humor;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en je kan verbindingen leggen met en tussen organisaties
  en individuen.

Overig
Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over een geldig rijbewijs B en bent in het bezit van een auto. Een
Verklaring van Goed Gedrag (VOG) is een vereiste. Bij gelijke geschiktheid gaat wegens de samenstelling van het team de voorkeur uit naar een man.

Arbeidsvoorwaarden
Inschaling vindt plaats conform CAO Sociaal Werk. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot 31 december 2022 met de intentie tot een langjarig dienstverband.

Reacties
Reacties kunnen tot en met zondag 17 juli 2022 per mail worden verstuurd aan Mieke Albrecht, HR adviseur via miekealbrecht@welzijndewolden.nl onder vermelding van sollicitatie jongerenwerker.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen over de functie en vacature kun je contact opnemen met Jojanne van Elderen (06 86876193) of Yvonne Hooijer (06 13759747), beiden jongerenwerker.
De procedure zal als volgt plaatsvinden; Je krijgt geen ontvangstbevestiging van je sollicitatie, indien je tot de geselecteerde kandidaten behoort, zullen we je dit uiterlijk donderdag 21 juli per mail laten
weten. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 25 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.