Webinar over verplichtingen door nieuwe wet WBTR

Vanaf 1 juli 2021 is de Wet toezicht en bestuur rechtspersonen (WBTR) van kracht. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten eraan voldoen. Wat dat in praktijk voor bestuursleden betekent en wat zij moeten regelen, wordt uitgelegd tijdens een informatieve, gratis webinar.

 

Samen met de IVBB* biedt het Vrijwilligers Informatie Punt De Wolden deze webinar aan op:

23 juni 2021 om 19:30 uur.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt: ‘Het wetsvoorstel geeft vorm aan een professionaliseringsslag bij verenigingen en stichtingen. De noodzaak hiervan is gebleken na een aantal incidenten.’ Met incidenten bedoelt men financiële problemen, zelfverrijking van bestuurders, fraude en diefstal.  De reikwijdte van de wet is veel groter dan alleen het aanpassen van statuten. De wet stuurt op het vastleggen van basisregels voor bestuur en toezicht. De rol van het toezicht wijkt duidelijk af van de verplichtingen voor verenigingen tot nu toe.

Wil je meer informatie? Kijk dan eens op: https://wbtr.nl/partner/vip-de-wolden/

 

Aanmelden webinar
Wil je deelnemen aan de webinar? Klik dan op onderstaande link om je te registreren. Je krijgt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin de link naar de webinar.

Link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZckdemrqT4qGNK4Fav900LiIRrBCmEFAMTL

 

 

*Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen