Week van Lezen en Schrijven

De Wijk – Gisteren, woensdag 8 september, vond tijdens de Week van Lezen en Schrijven (6 t/m 12 september) een bijeenkomst plaats voor vrijwilligers en deelnemers van het Taalpunt De Wolden.

Tijdens deze bijeenkomst kon men luisteren naar gedichten en verhalen van Ria Westerhuis. Naar aanleiding van deze verhalen en gedichten ging Ria met de mensen in gesprek over de verschillende onderwerpen die aan de orde kwamen in deze verhalen en gedichten.

Na Ria werd er gezamenlijk een escaperoom spel gespeeld dat volledig gericht was op taal. Want wat als je moeite hebt met lezen en/ of schrijven? Dan loop je soms tegen hele lastige dingen aan en dat konden we op deze manier goed ervaren in het spel.

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Ken u iemand die moeite heeft met lezen en/ of schrijven en daar wellicht wat extra hulp bij kan gebruiken? Neem dan contact op met Annet Hofstra van het Taalpunt De Wolden via tel. 06 – 33565421, of bel met Welzijn De Wolden tel. 0528 – 378686.