Buurtteams

Welzijn de Wolden heeft in 2018 samen met belangenorganisaties, gemeente De Wolden, politie, Actium, GGZ Drenthe en Promens Care/Cosis een vernieuwde werkvorm “vroegsignalering” in de gemeente De Wolden ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de vorming van twee gebiedsgebonden buurtteams.

Voor Welzijn betekent dit dat onze 7 buurtwerkers deel gaan uitmaken van de buurtteams. Waar voorheen de medewerkers van Welzijn de Wolden de vaste aanspreekpunten waren voor in de dorpen, zijn dat nu de leden van de buurtteams. De winst is dat vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, en veiligheid vroegtijdig en in samenhang opgepakt kunnen worden. De buurtteams werken gebiedsgebonden:
 
De Wolden-Noord
Ansen, Berghuizen, Echten, Koekange, Koekangerveld, Oosteinde, Ruinen, Ruinerwold.
De buurtwerkers voor dit gebied zijn Berber Jansen, Dieuwertje Jansen en Marloes Markslag.

De Wolden-Zuid
Alteveer, Drogteropslagen, Eursinge, Fort, Kerkenveld, Linde, Veeningen, De Wijk, Zuidwolde
De buurtwerkers voor dit gebied zijn Leonoor Colenbrander, Yvonne Hooijer, Lotte Koolhof en Aïsha Slot.

De medewerkers van Welzijn De Wolden zijn nu gehuisvest op twee locaties in De Wolden: Zuidwolde (De Boerhoorn) en De Wijk (De Havezate). Omdat we graag aan willen sluiten bij de positionering van het buurtteam in De Wolden-Noord gaan we weg uit De Wijk. We zullen in juli onze intrek nemen in Buitencentrum De Poort in Ruinen.

dorp bodem