In het nieuwe seizoen zal het ViP De Wolden meerdere workshops of informatiemiddagen organiseren. Aanmelden voor de workshops of infoavond kan door een e-mail te sturen met uw naam, naam van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet en uw contactgegevens. Gebruik hiervoor de button onder de workshop of informatiemiddag.

Informatieavond ‘Omgaan met zorgsignalen’

Zuidwolde – Op dinsdagavond 4 februari organiseert ViP De Wolden een bijeenkomst speciaal voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties over ‘Omgaan met zorgsignalen binnen het vrijwilligerswerk’ in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Als vrijwilliger bent u betrokken bij mensen vanwege het vrijwilligerswerk dat u doet. Hierdoor kunt u van dichtbij zien wat er kan spelen in huishoudens, ook als het gaat om onveiligheid. Maar hoe gaat u om met bepaalde ‘niet pluis’ gevoelens in uw werk als vrijwilliger.

In deze bijeenkomst willen wij samen met jullie op een informele manier, onder het genot van een kopje soep en een broodje van gedachten wisselen.

U gaat na afloop van deze avond naar huis met tips hoe u kunt handelen bij eventuele zorgen en dat u vervolgens uw werk als vrijwilliger kunt uitvoeren met een zeker gevoel.

Deze avond wordt verzorgd door 2 (school) maatschappelijk werkers van Welzijn De Wolden.

.

Wanneer: dinsdag 4 februari
Door wie: Jil Tanasele en Jeffrey Bolt
Tijd: 17.30 – ong. 19.30 uur (incl. soep en een broodje)
Locatie: Ontmoetingscentrum De Boerhoorn te Zuidwolde
Kosten: geen
Aanmelden: info@vipdewolden.nl

Aanmelden Infoavond Gemeentelijke Vrijwilligersverzekering

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Wanneer: vrijdag 13 en zaterdag 14 maart
Kijk voor een actie bij jou in de buurt op http://www.nldoet.nl