Maatschappelijke dienstverlening

De Klussendienst van Welzijn De Wolden komt je graag helpen! De Klussendienst van Welzijn De Wolden is er voor mensen uit De Wolden, die het financieel niet breed hebben, zelfstandig wonen, die (tijdelijk) minder beperkt zijn en niet goed meer uit de voeten kunnen, geen (klein)kinderen in de buurt hebben wonen of geen handige buur of kennis hebben. Dan kunnen onze vrijwilligers van de Klussendienst incidenteel en tegen een geringe vergoeding bij je langs komen voor allerlei kleine klussen in en om het huis. In huis kan het bijvoorbeeld gaan om hang- en sluitwerk, elektra en verlichting, gordijnrails ophangen of tv-zenders instellen. Rondom het huis kunnen zij het gazon maaien, het terras schoonmaken, schoffelen en kleine snoeiwerkzaamheden verrichten.

De Klussendienst wordt niet ingezet voor groot onderhoud, klussen waar je een bedrijf voor inhuurt en klussen met een hoger risico, zoals dakgoten schoonmaken etc.

Gebruik maken van onze Klussendienst?  Mail je klus naar Ingrid Kamminga, de coördinator van de Klussendienst, via info@welzijndewolden.nl of bel ons op 0528 – 37 86 86. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Zit het keukendeurtje los? Moet het tuinhekje gerepareerd worden? Voor al dit soort wat kleinere klussen, waarvoor de verhuurder van een woning niet verantwoordelijk is, is er de Klussendienst. De vrijwilligers van de Klussendienst weten van aanpakken, en hebben ruime ervaring in het werk dat ze doen. Ze zijn handig, betrouwbaar en hebben een luisterend oor.

Bij Welzijn De Wolden werken vrijwilligers die inwoners met allerlei uiteenlopende zaken kunnen helpen. Welzijn De Wolden wil samen met haar vrijwilligers helpen om iedereen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen in eigen huis en omgeving.

Voor wie werkt de Klussendienst?
Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het inhuren van één van de vrijwilligers van de Klussendienst.

  • Leeftijd van 55 jaar of ouder;
  • Men kan zelf niet goed meer uit de voeten om de klus te klaren;
  • Er is geen buur of kennis in de buurt;
  • Tijdelijk uit de running, waardoor er hulp nodig is;

Vrijwilliger nodig van de Klussendienst?
Neem dan contact op met Welzijn De Wolden via 0528 37 86 86, of mail naar info@welzijndewolden.nl. Dan regelen wij een vrijwilliger van de Klussendienst. Hij of zij belt dan om zo snel mogelijk om een afspraak te maken. Zie ook: Flyer Klussendienst

Het werkgebied van de Klussendienst is gemeente De Wolden.

Ingrid Kamminga