Privacy Statement

De website van Welzijn De Wolden maakt gebruik van cookies en formulieren om de dienstverlening te optimaliseren. Hieronder vindt u een overzicht welke gegevens worden vastgelegd en wat Welzijn De Wolden heeft gedaan om uw privacy te beschermen.

Dit is het Privacy Statement van Welzijn De Wolden. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt Welzijn De Wolden uw persoonsgegevens.

Welzijn De Wolden acht een zorgvuldige omgang met uw persoonsgegevens van groot belang. Uw persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. U kunt erop rekenen dat uw gegevens bij Welzijn De Wolden veilig zijn en dat wij ons houden aan de geldende wettelijke regels.

Waarom heeft Welzijn De Wolden een Privacy Statement?
We hebben in dit Privacy Statement voor u op een rijtje gezet hoe wij omgaan met uw persoonsge-gevens. U kunt in dit Privacy Statement lezen welke persoonsgegevens wij van u verwerken, voor welke doeleinden, wie uw gegevens mag inzien, hoe wij uw gegevens bewaren, aan wie wij uw gege-vens doorgeven en welke invloed u daarop zelf kunt uitoefenen. Uw belang staat bij ons voorop!

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die kunnen worden herleid tot een natuurlijk persoon en dat bent u. Bij persoonsgegevens kunt u denken aan: uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Dit soort gegevens verkrijgen wij van u als u bijvoorbeeld een formulier invult, een brief of e-mail stuurt, of met ons belt. Ook als u de website van Welzijn De Wolden bezoekt, verstrekt u ons in sommige gevallen persoonsgegevens. Bijvoorbeeld in de vorm van het contactformulier, een IP-adres of een cookie.

Op het moment dat uw persoonsgegevens door uzelf of door een derde met Welzijn De Wolden worden gedeeld verwerken wij deze. De betekenis van het begrip verwerken is ruim en houdt onder meer in: verzamelen, opslaan, raadplegen, verwijderen, gebruiken en het verstrekken van gegevens aan derde partijen.

Waarop is dit Privacy Statement van toepassing?
Dit Privacy Statement is van toepassing op alle persoonsgegevens die Welzijn De Wolden van u (op geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde wijze) verwerkt in het kader van haar dienstverlening.

Van wie verwerkt Welzijn De Wolden persoonsgegevens?
Van alle personen met wie we contact hebben, of die de website van Welzijn De Wolden bezoeken, kunnen we persoonsgegevens verwerken. Dit zijn onder meer klanten van Welzijn De Wolden. Ook verwerken we persoonsgegevens van contactpersonen van zakelijke klanten, leveranciers of business partners van Welzijn De Wolden.

Belangrijk: als u als organisatie of bedrijf persoonsgegevens van uw medewerkers aan ons door-geeft, dan bent u volgens de geldende wetgeving verplicht om uw medewerkers hierover te informe-ren. U kunt dit Privacy Statement aan uw medewerkers geven. Zij weten zo precies hoe Welzijn De Wolden omgaat met hun persoonsgegevens.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?
De verantwoordelijke voor het verwerken van uw persoonsgegevens is Welzijn De Wolden, gevestigd aan Oosterweg 14, 7921 GB Zuidwolde. De verantwoordelijke is degene die formeel-juridisch beslist of en, zo ja, welke persoonsgegevens worden verwerkt, met welk doel dat gebeurt en op welke wijze.

Waarvoor gebruikt Welzijn De Wolden uw persoonsgegevens?
Welzijn De Wolden mag enkel persoonsgegevens van u verwerken als wij daarvoor een wettelijke grondslag hebben. De wettelijke grondslagen voor het verwerken van uw persoonsgegevens zijn:
 uw toestemming;
 de verwerking van uw gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst;
 de verwerking van uw gegevens is noodzakelijk om een wettelijke verplichting na te komen;
 de verwerking van uw gegevens is noodzakelijk ter bestrijding van ernstig gevaar van uw ge-zondheid; en
 de verwerking van uw gegevens is noodzakelijk met het oog op het belang van Welzijn De Wolden, waarbij uw belang niet prevaleert.

Welzijn De Wolden verwerkt uw persoonsgegevens ten behoeve van een efficiënte en effectieve be-drijfsvoering, in het bijzonder in het kader van het uitvoeren van de volgende activiteiten binnen onze 3 thema’s:

THEMA STERKE SAMENLEVING
Buurt(opbouw)werk
ViP De Wolden
Brede School team

THEMA PREVENTIE
Schoolmaatschappelijk werk;
– Ouderkracht
Jongeren(opbouw)werk;
– Keten United
– GirlsOnly
– Sociale vaardigheidstrainingen
– Gastlessen en ouderavonden social media
– Alcoholmatiging / middelengebruik
– Sport- en cultuurweek

THEMA STEUNTJE IN DE RUG
Maatschappelijk werk
Sociale activering
Informele zorg;
– Thuiscoach
– Mantelzorgondersteuning
– Jonge mantelzorgers
– Mantelzorgcompliment
– Respijtweekenden
– Vrijwillige thuisondersteuning
– SamSam
– Ouderenadvies
– Preventief huisbezoek
– Laaggeletterdheid
– Ketenaanpak ouderen
Maatschappelijke dienstverlening;
– Klussendienst
– Formulierenbrigade
– Informatiepunt Geldzaken De Wolden

Hoe gaat Welzijn De Wolden met uw persoonsgegevens om?
Zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk. Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om. Hiervoor heeft Welzijn De Wolden een beleidsdocument opgesteld.

Toezicht op het verwerken van persoonsgegevens
De regels over het beschermen van uw persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens, vanaf 25 mei 2018 betreft dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet erop toe dat deze wet wordt nageleefd.

Wanneer u van mening bent dat de bepalingen uit dit Privacy Statement niet of onvoldoende door ons worden nageleefd heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de AP. De contactgegevens van de AP zijn:

Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV Den Haag
0900-2001201

Veilig
Om uw privacy en de vertrouwelijkheid van uw gegevens te beschermen, treft Welzijn De Wolden passende technische en organisatorische maatregelen. Wij nemen beveiligingsmaatregelen om mis-bruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te voorkomen. We maken intern beleid en afspraken, we houden een register van verwerkingsactiviteiten bij, sluiten verwerkersovereenkom-sten met onze verwerkers, beveiligen onze mobiele devices etc.

Naast het beveiligen van de systemen, willen we ook dat binnen Welzijn De Wolden niet iedereen toegang heeft tot uw gegevens. De systemen waarin klantgegevens zijn opgeslagen, zijn daarom enkel toegankelijk voor een selecte groep medewerkers voor wie het noodzakelijk is voor het uitvoe-ren van hun werkzaamheden dat ze toegang hebben.

Melden van incidenten
Mocht er onverwachts blijken dat er toch iets niet goed is gegaan met de bescherming van uw per-soonsgegevens, of we vermoeden dat dit het geval is, dan zullen wij dit melden bij de AP. Indien de inbreuk op uw persoonsgegevens voor u mogelijk ongunstige of nadelige gevolgen heeft, laten we u dit zo snel mogelijk weten.

Vertrouwelijk
We gaan ervan uit dat uw gegevens altijd vertrouwelijk van aard zijn. Iedere medewerker van Welzijn De Wolden is daarom tot geheimhouding verplicht. Dit geldt ook eveneens voor derden die door Welzijn De Wolden zijn ingehuurd of anderszins zijn aangesteld om werkzaamheden te verrichten. Personen die belast zijn met het uitvoeren van technische werkzaamheden op onze systemen zijn eveneens gehouden tot geheimhouding. Kortom iedereen die inzicht heeft in uw gegevens is belast met een geheimhoudingsplicht.

Hoelang bewaren we uw gegevens?
Welzijn De Wolden bewaart uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waar-voor uw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Hoelang bepaalde gegevens wor-den bewaard is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden ver-werkt. De bewaartermijn kan dus per doel verschillend zijn.

Verstrekken aan derden
Wij verstrekken uw persoonsgegevens uitdrukkelijk niet aan derden, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst, indien dit wettelijk verplicht is of wanneer u ons hier-voor uw toestemming hebt gegeven.

Welzijn De Wolden kan ook verplicht zijn persoonsgegevens te verstrekken op basis van wet- of regelgeving, op basis van een uitspraak van een bevoegde rechter, of bij fraude of misbruik. Als dat het geval is verleent Welzijn De Wolden haar medewerking.

Doorgeven van uw gegevens naar landen buiten de Europese Unie
Welzijn De Wolden zal uw gegevens niet doorgeven aan een bedrijf of vestiging in een land buiten de Europese Unie, tenzij daarvoor een modelovereenkomst is gesloten of wanneer u een verklaring hebt getekend waarin u toestemming geeft voor de doorgifte.

Persoonlijk contact met Welzijn De Wolden
Veel contacten tussen u en Welzijn De Wolden verlopen telefonisch, via formulieren, e-mail of sociale media. Persoonsgegevens die u daarbij doorgeeft, leggen we vast als dat nodig is voor onze dienst-verlening.

Op verschillende manieren contact
Steeds vaker hebben klanten via e-mail, sociale media (Facebook, Twitter) of via www.welzijndewolden.nl contact met Welzijn De Wolden. Ook sms en chatten/appen wordt ingezet. Natuurlijk wordt ook nog veel informatie uitgewisseld via brieven en formulieren. Het initiatief om con-tact te hebben kan bij u vandaan komen maar ook van Welzijn De Wolden. De persoonsgegevens die u daarbij aan ons doorgeeft, kunnen door Welzijn De Wolden worden verwerkt. Bijvoorbeeld om uw vragen te beantwoorden, aanbiedingen te doen of om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbe-teren.

Bezoek aan de website van Welzijn De Wolden
Als u onze website bezoekt, registreren we uw IP-adres, bezoekgegevens en cookies. Hieronder leest u waarvoor we deze gegevens gebruiken.

Wat doen we met uw IP-adres?
Iedereen die internet gebruikt, heeft een IP-adres. Ook als u internet met uw mobiele telefoon. Zonder IP-adres kunt u niet internetten. Welzijn De Wolden houdt IP-adressen bij om u te behoeden voor internetfraude.

Wat doen we met uw bezoekgegevens?
Op de websites van Welzijn De Wolden worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zoals de meest bezochte pagina’s. Met deze informatie kunnen we de indeling op onze website verder optima-liseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Zo kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren. We registreren ook hoe bezoekers door de website van Welzijn De Wolden klikken. Deze gegevens worden alleen intern opgeslagen en bewerkt. Ze worden gebruikt voor statistische analyses van bezoekgedrag, voor fraudebestrijding en om per-soonlijke aanbiedingen te kunnen doen.

Wat doen we met cookies?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.

Met uw toestemming plaatsen wij “tracking cookies” op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zoveel mogelijk relevant voor u zijn.

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zoveel mogelijk geanonimi-seerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Wat zijn uw rechten?
Wanneer Welzijn De Wolden persoonsgegevens van u verwerkt, heeft u volgens de geldende regel-geving bepaalde rechten. Uw rechten zullen hieronder worden toegelicht.

Wij stellen u op de hoogte als wij persoonsgegevens van u verwerken
Welzijn De Wolden verstrekt voor het verwerken van uw gegevens informatie aan u betreffende onze identiteit, over de doelen waarvoor en de manieren waarop wij uw gegevens verwerken, over de re-gels die daarop van toepassing zijn, over de rechten die u heeft en hoe u daar invloed op kunt uitoe-fenen.

Deze informatieverstrekking kan achterwege blijven indien u reeds op de hoogte bent van de verwer-king van uw gegevens of indien een mededeling aan u onmogelijk is of voor ons een onevenredige inspanning kost.

Inzage in uw gegevens
Bent u klant van Welzijn De Wolden en wilt u zien welke persoonsgegevens van u bij ons bekend zijn? Dan kunt u gebruikmaken van uw ‘Recht van inzage’. We verzoeken u wel specifiek aan te geven wel-ke persoonsgegevens u graag wenst te ontvangen.

Recht op rectificatie
U heeft het recht om gegevens te rectificeren als uw gegevens onjuist of onvolledig zijn. Ook heeft u het recht de gegevens te rectificeren als de gegevens niet relevant zijn voor het doel waarvoor wij ze verwerken, of als uw gegevens in strijd met een wettelijk voorschrift door ons zijn verwerkt.

Wij zullen de derde(n) die uw gegevens van ons hebben ontvangen op de hoogte stellen van een eventuele rectificatie, tenzij dit onmogelijk is of van ons onevenredig veel inspanning vraagt.

Recht op gegevenswissing
Daarnaast heeft u het recht om bepaalde gegevens te laten verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer uw gegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor we ze hebben ontvangen, u bezwaar maakt tegen de verwerking of wanneer uw gegevens onrechtmatig door ons zijn verwerkt. We kunnen echter niet altijd alle gevraagde gegevens verwijderen, omdat we verplicht (kunnen) zijn om bepaalde gegevens van u te bewaren.

Recht op beperking van de verwerking
Ook heeft u recht op beperking van de verwerking van uw gegevens. Het recht op beperking houdt in dat wij uw persoonsgegevens (tijdelijk) niet mogen verwerken en niet mogen wijzigen. Hiervan is sprake indien u de juistheid van de gegevens betwist, indien u van mening bent dat de persoonsge-gevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden of indien u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegevens door Welzijn De Wolden onrechtmatig is.

Recht van bezwaar
Tegen verwerking van uw persoonsgegevens door Welzijn De Wolden kunt u bezwaar maken indien uw persoonsgegevens worden gebruikt voor andere doeleinden dan noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst of noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting. Bijvoor-beeld wanneer u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens gebruiken om u persoonlijke aanbiedingen te doen.

Recht op dataportabiliteit
Wanneer u zelf uw persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt heeft u in bepaalde gevallen het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit houdt in dat wij uw gegevens op gestructureerde, gangbare en machineleesbare wijze aan u zullen verstrekken, wanneer u ons daarom verzoekt.

Hoe kunt u uw rechten uitoefenen?
Als u gebruik wenst te maken van uw rechten, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via on-derstaande contactgegevens of door een brief aan ons te sturen, voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer. Een postzegel is niet nodig. Wij reageren binnen één maand op uw verzoek.
Wij vragen u zich te legitimeren, aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Op die manier kunnen wij controleren of wij de persoonsgegevens aan de juiste persoon verstrekken.

Buitensporige verzoeken met betrekking tot het verstrekken van informatie kunnen door ons worden afgewezen. Van buitensporige verzoeken is sprake wanneer u ons bijvoorbeeld meer dan gemiddeld en noodzakelijk benadert met informatieverzoeken.

Over dit privacy statement
Welzijn De Wolden kan dit Privacy Statement aanpassen. De meest recente versie vindt u altijd op www.welzijndewolden.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen over ons Privacy Statement? Neem dan gerust contact met ons op.

Welzijn De Wolden
Oosterweg 14
7921 GB Zuidwolde
Tel. 0528-37 86 86

dorp bodem