Vacature Jongerenwerker

WELZIJN DE WOLDEN

zoekt een enthousiaste nieuwe collega voor de functie

Jongerenwerker

voor 28 uren per week

 

Wij vinden dat jongeren naar vermogen en behoefte volop mee moeten kunnen doen in De Wolden.

Wil jij ook iets betekenen voor jongeren en écht het verschil voor ze maken? Creatief bezig zijn, jongeren helpen bij de ontwikkeling van hun talenten of waar nodig juist een steuntje in de rug bieden? En dat in een prettige professionele organisatie met gedreven collega’s in een mooi werkgebied? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als jongerenwerker in De Wolden werk je in een uitgestrekte plattelandsgemeente met bijbehorende cultuur. Je organiseert activiteiten voor en door jongeren, je geeft gastlessen op basis- en voortgezet onderwijs en biedt jongerencoaching op weg naar het volwassen worden. Je zoekt de jongeren actief op in de keten, op het voorgezet onderwijs en bij activiteiten. Je bent de schakel tussen de leefwereld van jongeren en de formele systeemwereld van overheid en andere organisaties. Dit doe je zowel ‘in het echt’ als online. Dit is zeker geen kantoorbaan en je bent veel op pad. Ook kan je altijd terugvallen op je collega-jongerenwerkers en de andere welzijnscollega’s. In je werk krijg je veel te maken met sport, cultuur, gezondheid en welzijn. Je werkzaamheden zijn veelzijdig maar wel duidelijk. In de uitvoering heb je vervolgens alle ruimte voor creativiteit en eigen ideeën.

Je komt te werken binnen het team Maatschappelijke Dienstverlening en werkt vanuit het team jongerenwerkers. Samen organiseer en verdeel je het werk, afhankelijk van ieders kwaliteiten, expertise en affiniteit. Daarnaast werk je veel samen met de overige collega’s van Welzijn De Wolden en met partners vanuit de gemeente en andere organisaties.

Wie zoeken wij?

  • Je begrijpt de plattelandscultuur en hebt hier affiniteit mee;
  • Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau;
  • Je hebt kennis van de doelgroep en begrijpt hun leefwereld en uitdagingen;
  • Je maakt makkelijk contact met jongeren en kan goed aansluiten bij hun beleving;
  • Je hebt kennis van de digitale leefwereld van jongeren en relevante ontwikkelingen;
  • Je vindt het geen probleem om op avonden en soms in de weekenden te werken;
  • Je hebt humor, een positieve houding, bent energiek, creatief en flexibel;
  • Je kent de sociale kaart en kan verbindingen leggen tussen organisaties en mensen;
  • Je beschikt over rijbewijs B, hebt een auto en kan een VOG overleggen.

Oftewel, voor deze bijzonder mooie baan zoeken wij ook een bijzondere duizendpoot. Iemand die zich er met hart en hoofd voor in wil zetten dat jongeren volop mee kunnen doen en toe kunnen werken naar een mooie toekomst.

Wie zijn wij?

Welzijn De Wolden is de welzijnsorganisatie in de gemeente De Wolden. Onze missie is om iedereen in De Wolden naar vermogen en behoefte mee te laten doen in een bloeiende samenleving. Wij ondersteunen initiatieven vanuit de samenleving en bieden ruggensteun waar nodig. We zijn thuis in de dorpen en enthousiasmeren en faciliteren inwoners om zelf vorm te geven aan een aangename leefomgeving. Wij richten ons op zelfredzaamheid en inzet voor elkaar vanuit een organisatie met circa 20 fte verdeeld over 30 medewerkers.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan voor 28 uren per week. Je komt te werken in een team van professionals, die op gedreven wijze het verschil weten te maken voor de inwoners van De Wolden. Tegenover jouw inzet staat een passende beloning, conform CAO Sociaal Werk schaal 8. We gaan de samenwerking met je in eerste instantie voor een jaar aan en spreken wederzijds de intentie tot langere samenwerking uit. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een individueel keuzebudget (ruim 18% van het salaris) en een persoonlijk loopbaanbudget (1,5% van het salaris).

Je bent welkom!

Wil jij werken in deze waardevolle functie binnen onze prettige organisatie, dan zien we je CV en motivatie graag tegemoet. Die kun je t/m maandag 9 oktober 2023 mailen aan Karin Westerink, via po@welzijndewolden.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Jongerenwerker’. Voor meer informatie over de functie en organisatie kan je contact opnemen met Jonathan van den Akker, teamleider Maatschappelijke Dienstverlening, via 0528-278686. Kijk voor een goed beeld van ons werk vooral ook even op Instagram en TikTok via @youngdewolden.

Procedure

De procedure zal als volgt plaatsvinden: je krijgt geen ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. Indien je tot de geselecteerde kandidaten behoort, zullen wij jou dit uiterlijk woensdag 11 oktober per mail laten weten. Helaas komen onze mails soms in de “spam box” terecht, houd daarom ook deze postvakken ook in de gaten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 19 oktober. We vragen je om deze data alvast te reserveren.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.