Vacature Schoolmaatschappelijk Werker

WELZIJN DE WOLDEN 

zoekt z.s.m. vanwege zwangerschapsverlof een enthousiaste collega voor een periode van één jaar voor de functie

Schoolmaatschappelijk Werker

(24 uren per week)

“Effectief en gelijkwaardig aansluiten bij zowel ouder als kind”

Wil jij iets betekenen voor anderen, écht het verschil maken voor een ander, mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken direct helpen of zorgen dat ze geholpen worden? En dat in een prettige professionele organisatie in een mooi werkgebied? Dan zoeken wij jou.

We hebben jou nodig

In deze uitdagende functie zoeken wij een werker die uitvoering kan en wil geven aan zowel Algemeen Maatschappelijk Werk als Schoolmaatschappelijk Werk taken. Je werkt als Schoolmaatschappelijk Werker in het primair onderwijs in gemeente De Wolden. Je bent onderdeel van het multidisciplinaire team en het CJG.

Je komt te werken in het team maatschappelijk werk. Je bent samen, met je directe collega’s, een enthousiaste professional met kennis van maatschappelijke ontwikkelingen. Je werkt outreachend en samen in multidisciplinaire netwerken. Tevens ben je gericht op integrale samenwerking in het team. Je geeft uitvoering aan individuele trajecten voor kinderen, jongeren en/of hun ouders en individuele trajecten met volwassenen. Je geeft zo nodig uitvoering aan groepstrainingen, themabijeenkomsten en neemt deel aan relevante overleggen. Ten behoeve van instanties en klanten verzorg je schriftelijke rapportages. Binnen het schoolmaatschappelijk werk ligt de nadruk op preventie; lichte hulp- en dienstverlening in een zo vroeg mogelijk stadium. Het schoolmaatschappelijk werk heeft echter ook een nadrukkelijke taak in de vorm van casusregie bij complexe en zorgwekkende situaties rondom kinderen, je intervenieert wanneer nodig bij acute situaties.

We investeren als organisatie doorlopend in onze medewerkers en kwaliteit van onze hulp- en dienstverlening. Dit doen we bij het team maatschappelijk werk door middel van opleidingen, intervisie, casuïstiek en werkbegeleiding. Het team maatschappelijk werk is een klein, professioneel en hecht team.

Met jou krijgen we

Je begrijpt de plattelandscultuur en hebt oog voor de belangrijkste maatschappelijke opgaven in De Wolden. Je bent bij uitstek iemand die kansen ziet en verbindingen weet te leggen met andere werksoorten en organisaties. Het opbouwen en onderhouden van netwerken gaat je goed af en je maakt waar wat je zegt. Collegialiteit, inlevingsvermogen, humor, stevig in je schoenen staan en goed kunnen luisteren zijn basisvoorwaarden. Het is een pre wanneer je graag werkt met complexe situaties rondom kinderen. Daarbij is het van belang dat je een afgewogen inschatting kan maken en vervolgens positie durft te kiezen.

Vereisten voor deze functie zijn een afgeronde MWD- of Social Work Hbo-opleiding, je bent SKJ geregistreerd dan wel bereid hiertoe, aantoonbare werkervaring als maatschappelijk werker, een rijbewijs en beschikking over een auto en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Oftewel, we zoeken die duizendpoot die zich er met hart en hoofd voor in wil zetten dat iedereen zo lang mogelijk naar vermogen mee kan blijven doen.

We stellen ons graag voor

Welzijn De Wolden is de brede welzijnsorganisatie in de gemeente De Wolden. Onze missie is om iedereen in De Wolden naar vermogen mee te laten doen aan de gezonde en bloeiende samenleving. Wij ondersteunen initiatieven vanuit de samenleving indien nodig.

We zijn thuis in de dorpen en enthousiasmeren en faciliteren inwoners om zelf vorm te geven aan een aangename leefomgeving. Wij richten ons op zelfredzaamheid en inzet voor elkaar.

Dit doen we vanuit onze vier kernwaarden:

            voor iedereen, betrokken, samenwerken en vernieuwend & ondernemend.

We zijn een team van ca. 22 fte verdeeld over 32 medewerkers.

We bieden jou

Een uitdagende baan voor 24 uren per week ter vervanging van zwangerschapsverlof, voor de periode van één jaar. Je komt te werken in een team van professionals, die op gedreven wijze het verschil weten te maken voor de inwoners van De Wolden. Tegenover jouw inzet staat een passende beloning, conform CAO Sociaal Werk schaal 9. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een individueel keuzebudget (ruim 18% van het salaris) en een persoonlijk loopbaanbudget (1,5% van het salaris).

Je bent welkom!

Wil jij werken in deze waardevolle functie binnen onze prettige organisatie, dan zien we je CV en motivatie graag tegemoet. Die kun je tot uiterlijk zondag 17 december 2023 mailen aan Karin Westerink, via po@welzijndewolden.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Schoolmaatschappelijk werker’. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lian Molema, teamleider Maatschappelijk werk, via 0528-378686.

Procedure

De procedure zal als volgt plaatsvinden: je krijgt geen ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. Indien je tot de geselecteerde kandidaten behoort, zullen wij jou dit uiterlijk maandag 18 december per mail laten weten. Helaas komen onze mails soms in de “spam box” terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 20 december. We vragen je om deze data alvast te reserveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.