Weggeefwinkel Noppes gestart!

Door de coronacrisis ging de feestelijke opening van Noppes, de nieuwe weggeefwinkel aan de Brink in Ruinen, niet door. Inmiddels is het initiatief van Welzijn De Wolden met in achtneming van de 1,5 meter-maatregel toch van start gegaan. Inwoners kunnen er op afspraak terecht om kleding te brengen of uit te zoeken.

De weggeefwinkel is er voor iedereen die kleding in wil brengen of iets kan gebruiken. Hergebruik staat centraal, voor de kleding hoeft niet te worden betaald. Het is ook een plek waar mensen werkervaring kunnen opdoen en inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Dat laatste is in coronatijd nog beperkt mogelijk. De medewerkers hopen dat mensen die erom verlegen zitten of mensen die ook nu hun kleding een tweede leven willen geven, wel langskomen. Voorlopig kan dat via een afspraak. Zodra de situatie het toelaat, zal de winkel voor minimaal twee dagdelen per week open zijn.

Privé winkelen
Voorlopig is Noppes op doordeweekse dagen op afspraak te bezoeken met één tot maximaal twee personen tegelijk. Samen met de medewerker zijn er dan maximaal drie personen in het pand waarmee de benodigde 1,5 meter gewaarborgd kan worden. Voor een uurtje privé winkelen of inbreng kan worden gemaild naar noppes@welzijndewolden.nl of gebeld worden met Gina van den Berg (06-19514793) of Annemiek Echten (06-10794676).