Heel Zuidwolde kookt

In de maanden oktober en november waren er allerlei activiteiten in het kader van Heel Zuidwolde Kookt, met de doelstelling om mensen in contact te krijgen met elkaar door middel van eten. Immers eten verbindt.

Op maandag 7 oktober werd er een informatieavond ‘bewust omgaan met voeding’ gegeven door Elly van der Hoeff in de Bibliotheek van Zuidwolde. Het was een leuke avond waarin veel werd verteld en er ruimte was om vragen te stellen over voeding.  Aanwezigen kregen in de pauze een kop kruidenthee, gemaakt van bloemen en planten die Elly zelf geplukt had en daarbij eigengebakken koekjes.

Op woensdag 6 november werd er gekookt en gegeten in verschillende huiskamers. Mensen konden zich hiervoor aanmelden en hadden de keuze om of voor iemand te koken of bij iemand te willen eten. Voorafgaand werd er een meet en greet georganiseerd in de bibliotheek waar mensen elkaar alvast konden ontmoeten, werden de randvoorwaarden toegelicht en afspraken gemaakt. Na afloop waren alle deelnemers erg enthousiast, zeker voor herhaling vatbaar! De sponsoring om dit alles te realiseren kwam van de PLUS Van Tongeren, voor elke deelnemer werd er een kadobon van 5 euro beschikbaar gesteld om het zo voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Tenslotte was er nog de workshop ‘bijzondere hapjes maken’ gegeven door Marije Dekker op dinsdag 26 november in de Boerhoorn, hier deden 12 mensen aan mee. Er werden heerlijke amuses gemaakt en veel inspiratie opgedaan voor de feestdagen. Ook hier waren de deelnemers erg enthousiast.

Heel Zuidwolde kookt werd georganiseerd door Bibliotheek Zuidwolde en Welzijn De Wolden. De sponsoring voor de maaltijden werd gedaan door PLUS van Tongeren, hartelijk dank daarvoor!