Nieuwe bemiddelaars gezocht voor Buurtbemiddeling De Wolden

De Wolden – Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners in gemeente De Wolden die een verschil van mening hebben of in een conflictsituatie dreigen te komen met buren/buurtgenoten. Maar Buurtbemiddeling De Wolden zoekt versterking! “Om meer mensen te kunnen ondersteunen, zoekt het team vrijwillige buurtbemiddelaars een aantal nieuwe collega’s”, vertelt coördinator Hetty de Bruin.
Wat doet Buurtbemiddeling?
Bij het inzetten van Buurtbemiddeling proberen bewoners onder begeleiding van bemiddelaars samen hun verschil van mening op te lossen. Daarmee kan worden voorkomen dat een ruzie te hoog oploopt en de sfeer verslechtert. Het team vrijwillige bemiddelaars zoekt nieuwe collega’s zodat zij met elkaar nog vaker kunnen bijdragen aan een betere sfeer tussen buren in gemeente De Wolden. Soms kan een klein onenigheidje wat niet wordt uitgesproken, leiden tot grote ergernis en lukt het buren niet meer samen in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen. “Zo hadden onze bemiddelaars recent te maken met een ouder echtpaar dat bijna dagelijks in de rook en stank zat van de vuurkorf van hun buren. Nadat zij er een aantal keer iets van gezegd hadden en de situatie niet veranderde, kwam het tot een gezamenlijk goed gesprek samen met de bemiddelaars. Gelukkig konden de buren er met elkaar uitkomen. De vuurkorf heeft nu een andere plek in de tuin gekregen en de buren hebben toegezegd meer rekening te houden met hoe de wind staat. Dit is zo maar een voorbeeld van wat onze bemiddelaars tegenkomen”, licht Hetty toe.
Training
Als bemiddelaar bij Buurtbemiddeling start je met een training, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Bij een bemiddeling luisteren twee getrainde bemiddelaars naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel, ze spelen niet voor rechter, ze zijn neutraal. Ze helpen de partijen om een oplossing te vinden die voor (hen) beiden aanvaardbaar is. Denk je nu: dat lijkt mij echt een klus die bij mij past, neem dan contact op met Buurtbemiddeling De Wolden op tel 0528 278 855 of via 06 10928135. Mailen kan ook: buurtbemiddeling@swwh.nl. De complete vacature is ook te vinden op www.vrijwilligershoogeveen.nl.