Vacature Opbouwwerker

WELZIJN DE WOLDEN 

zoekt een enthousiaste collega voor de functie

Opbouwwerker

(24 uren per week)

Iedereen moet naar vermogen en behoefte volop mee kunnen doen in De Wolden. Wil jij ook iets betekenen voor onze inwoners en écht het verschil voor ze maken? Werken aan Naoberschap? Wil je samen met inwoners mooie dingen voor elkaar krijgen, helpen bij de ontwikkeling van hun talenten of waar nodig juist een steuntje in de rug bieden? Creatief bezig zijn, samenwerken met organisaties en nieuwkomers helpen een plekje te vinden in de samenleving? En dat in een prettige professionele organisatie met gedreven collega’s, een leuk team en in een mooi werkgebied? Dan zoeken wij jou vanwege uitbreiding van onze werkzaamheden.

We hebben jou nodig

Met de inzet van opbouwwerk willen we ten eerste verbindingen tussen inwoners stimuleren, ten tweede bruggen slaan tussen individuele inwoners en lokale netwerken en ten derde inwoners en lokale initiatieven en netwerken verbinden met formele structuren. Als opbouwwerker werk je zodoende aan een sterke sociale basis in de dorpen van de mooie gemeente De Wolden. Je ziet scherp wat de behoefte aan ondersteuning is van de inwoners bij sociale en fysieke vraagstukken. Je helpt inwoners zelf bij hun (zorg)vragen of koppelt ze aan collega’s, maatschappelijke partijen of andere inwoners.

Je stimuleert initiatieven vanuit de inwoners en de samenleving. Je denkt in mogelijkheden, creëert kansen en durft ‘out of the box’ te denken. Je hebt een proactieve houding. Je bent onderdeel van diverse overleggroepen die samen sociaal-maatschappelijke vraagstukken aanpakken.

Met jou krijgen we

Je begrijpt de plattelandscultuur en hebt oog voor de maatschappelijke opgaven in De Wolden. Je bent enthousiast en betrokken bij het welzijn van de inwoners van de dorpen. Je weet mensen aan je te verbinden met een positieve houding. Door je kennis van en ervaring binnen het sociaal-maatschappelijk domein ben je een uitstekende samenwerkingspartner. Je weet visie te koppelen aan lef. Door je daadkracht en met teamwerk haal je de afgesproken resultaten. Je kunt goed luisteren en bent je bewust van de bestuurlijke en politieke omgeving waarin je werkt. Je beschikt over relativeringsvermogen en inlevingsvermogen en weet dat te combineren met een gezonde dosis humor.

Als je beschikt over ervaring binnen opbouwwerk en samenwerking met vrijwilligers, dan is dat een fikse pré. Je hebt de beroeps- en werkethiek hoog in het vaandel staan. Het spreekt voor zich dat je over een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) beschikt. Voor deze functie is het vereist dat je op relevant HBO niveau bent opgeleid, denkt en werkt.

We stellen ons graag voor

Welzijn De Wolden voert activiteiten uit ten behoeve van het welzijn van inwoners in de Drentse gemeente De Wolden. Wij doen dit met ca. 30 medewerkers vanuit verschillende teams. Onze missie is een bloeiende samenleving die voor iedereen open staat en waar iedereen naar behoefte en mogelijkheden aan deel kan nemen. Wij richten ons daarbij op sterke dorpen, veerkrachtige inwoners en sterke netwerken. In ons koersplan zeggen wij hierover:

Sterke dorpen: wij willen er zijn voor sterke dorpen; we zijn actief waar inwoners zijn; we bouwen bruggen waar nodig en onderhouden die; inwoners zijn naobers
Veerkrachtige inwoners: we ondersteunen veerkracht om mee te bewegen met pieken en dalen in het leven; voordat het nodig is; alleen als het nodig is; collectief als het kan, individueel als dat beter is; met jou en naast jou
Sterke netwerken: wij werken samen voor en in sterke netwerken; we jagen de samenwerking aan; we investeren in kennis en vernieuwing; we benutten (boven)gemeentelijke samenwerking

We bieden jou

Een betekenisvolle en boeiende baan voor 24 uur per week. Die zul je meestal maar zeker niet altijd maken van 9 tot 5 of op werkdagen. Je komt te werken binnen het team Maatschappelijke Dienstverlening samen met sociale professionals, die op gedreven wijze het verschil weten te maken voor de inwoners van De Wolden. Hierbij ben je één van de vier opbouwwerkers. Je werkt samen met al je collega’s van Welzijn De Wolden en met mensen buiten de organisatie.

Tegenover jouw inzet staat een passende beloning, conform CAO Sociaal Werk schaal 8. We gaan de samenwerking in eerste instantie aan voor een half jaar met de intentie tot langere samenwerking. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een individueel keuzebudget (ruim 18% van het salaris) en een persoonlijk loopbaanbudget (1,5% van het salaris).

Je bent welkom!

Als we je enthousiasme hebben gewekt, zien we je motivatiebrief en CV graag tegemoet. Die kun je uiterlijk maandag 20 mei 2024 mailen aan Karin Westerink, via po@welzijndewolden.nl onder vermelding van sollicitatie opbouwwerker. Als je eerst nog meer informatie wil dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met Jonathan van den Akker, teamleider Maatschappelijke Dienstverlening, via 06-44580630.

Procedure

De procedure zal als volgt plaatsvinden: je krijgt geen ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. Indien je tot de geselecteerde kandidaten behoort, zullen wij jou dit uiterlijk woensdag 22 mei per mail laten weten. Helaas komen onze mails soms in de “spam box” terecht. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 27 mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

240507 Vacature Opbouwwerker